Turism
RSS Turism

Bahamas – un colț de paradis

În fiecare an, pe data de 10 iulie, este marcată Ziua independenței arhipelagului Bahamas, proclamată în anul 1973. Bahamas este o țară insulară nord-americană, alcătuită din 1.500 de grinduri de corali și circa 700 de insule, având statut de colonie britanică.

• Localizare: în Oceanul Atlantic, la est de Florida și Statele Unite ale Americii și la nord de Cuba

• Suprafață: 13880 km pătrați (locul 161 în lume comparat cu celelate țări). Din suprafața totală,  3870 km pătrați reprezintă suprafața de apă.

combo

• Clima: tropical-marină

• Populația: 297.477 locuitori

• Densitate: 21 locuitori/km²

• Limba oficială: engleza

• Religie: baptiști 32%, anglicani 20%, romano-catolici 19%, protestanți 12%, metodiști 3%, alții 2%

• Capitala: Nassau, beneficiază de o climă caldă, o atmosferă pestriță, viu colorată, hoteluri superbe și un șarm colonial moștenit din vremurile demult apuse.

• Moneda: dolar bahamian (BSD)

• Resurse naturale: sare, aragonit, cherestea, teren arabil

• PIB țară: 11,04 miliarde USD (estimare 2012)

• PIB/locuitor: 21.879 mii USD

• Creștere PIB: 2,5% (estimare 2012)

• Structura PIB: agricultură 2,1%, industrie 7,1%, servicii 90,8% (estimare 2012)

• Populație aptă de muncă: 184.000 (2009)

• Infrastructura de transport: 2693 km de șosele și drumuri, nu există căi ferate, 62 de aeroporturi și 3 porturi

combo

Principalele insule sunt Grand Bahama, New Providence - locul unde găsim capitala Nassau, și Insula Paradisului. Facilități turistice exclusiviste pot fi întâlnite și în Andros, San Salvador, Insulele Berry, Bimini sau Insula Cat.

Andros este cea mai mare insula a arhipelagului, cu o suprafață totală de 6000 kmp și locuită cu un total de 8.000 locuitori, cunoscuți pentru talentul lor în artă artizanală. Este un loc ideal pentru escapade romantice, petrecerea lunii de miere și vacanțe dedicate exclusiv plajei și apei călduțe a mării.

Insula Bahama, situată în nordul arhipelagului, mărginită de coasta Floridei în partea de vest, este a doua ca importanță turistică, oferind adevarate minuni ale biosferei, un amestec între farmecul istoric și atracțiile moderne. Grand Bahama își moștenește numele din momentul descoperirii Americii de către Cristofor Columb, la sfârșitul secolul al XV-lea, "bajamar" (pronunțat "bahamar"), însemnând reflux.

Cel mai mare eveniment în calendarul Bahamas-ului este Junkanoo, carnaval de stradă ce are loc pe 26 decembrie și 1 ianuarie. Grupurile junkanoo umplu străzile orașelor, în special în Nassau, purtând costume spectaculoase din hârtie creponată și cântând muzică specifică, Junaknoo, combinată cu ritmuri africane, cu alămuri zgomotoase și talăngi.

Pe 21 februarie 2011, China a început o investiție de circa 3,4 miliarde de dolari într-o stațiune de jocuri și entertainment care va prinde contur în Bahamas – stațiunea Baha Mar, care va fi cea mai mare de acest fel din regiune. Stațiunea va avea o suprafață echivalentă cu 57 de terenuri de fotbal, iar locul principal de atracție va fi un cazinou de 9.300 mp, care va fi cel mai mare din regiune. Cel putin asa promit dezvoltatorii proiectului. Statiunea va mai avea si o zona comerciala de peste 4.600 mp, un teren de golf cu 18 găuri pentru campionate internaționale și un centru de afaceri cu o suprafață de 18.500 mp. Deschiderea stațiunii este programată pentru sfârșitul anului 2014.

Insulele Bahamas oferă un paradis natural, fiind alegerea ideală pentru relaxare și deconectare. Aici găsim resorturi luxoase, submarine cu care se fac scufundări în apele limpezi ale Mării Caraibilor pentru a admira flora și fauna subacvatică, croaziere, terenuri de golf, plaje cu nisip fin, viață de noapte, cazinouri strălucitoare, nenumărate baruri și terase, cluburi și discoteci moderne, snorkeling, scufundări, caiac și kiteboarding, toate aceastea menite să asigure o vacanță distractivă și relaxantă.

Să mai menționăm faptul că prețul mediu al unui sejur de 7 nopți în Bahamas costă pentru turiștii români între 2.000 și 3.000 de euro.

Răzvan MoceanuAgenția RADOR - 10.07.2014 11:15