Turism
RSS Turism

Top al celor mai spectaculoase plaje din Europa

O plajă cu nisip fin, ape turcoaz și palmieri e tot ce-ți poti dori pentru următoarea vacanță. Site-ul de turism european Best Destinations vă vine în ajutor și vă propune un top al celor mai spectaculoase plaje din Europa.

Tenby Harbour, o mică plajă din Țara Galilor, a fost desemnată drept cea mai bună din Europa. Și asta datorită apei cristaline și frumuseții peisajului. Plaja este situată în apropierea unui orășel medieval și se întinde pe o lungime de aproximativ patru kilometri.

Locul doi este ocupat de Praia da Cova Redonda din regiunea Algarve a Portugaliei care, potrivit autorilor clasamentului, este un adevărat paradis.

Zlatni Rat, cunoscută și drept Cornul de aur, este a treia cea mai frumoasă plajă din Europa, fiind considerată o minune a naturii. Ea se întinde la doar doi kilometri distanță de orașul Bol de pe coasta de sud a Croației.

Plaja Isola Bella din regiunea Sicilia, care din limba italiană înseamnă "insula frumoasă", s-a clasat pe poziția a patra.

În listă au mai fost incluse plajele Los Canos de Meca din Spania, Grande Biarritz de pe coasta franceză și plaja Nissi din Cipru.

Plajele nominalizate au fost alese în conformitate cu datele Eurostat pentru 2013 și în baza recomandărilor specialiștilor din industria de turism. Destinațiile finaliste au fost alese printr-un vot online realizat în rândul cetățenilor europeni.

combo

(www.publika.md - 10 iunie)Agenția RADOR - 11.06.2014 12:43