Turism
RSS Turism

Cele mai frumoase oaze din lume

Oazele sunt zone de vegetație care se formează în preajma uneia sau mai multor surse de apă în deșert. Reprezintă un bun habitat pentru animale și în funcție de dimensiunea acestora sunt populate chiar și de oameni.

Iată top cinci cele mai frumoase oaze din lume:

5. Ubary, Libia

Ubary este o oază poziționată în Sud-Vestul Libiei, în Valea Taraga. Se află între platoul Messak Sattafat și dunele și lacurile Idhan Ubari. Apa este sărată, la fel ca cea din Marea Moartă și nu este recomandat nici scăldatul, pentru că este foarte murdară.

4. Huracachina, Peru

Este una dintre puținele oaze locuite permanent. Pe lângă faptul că reprezintă un loc de petrecere a timpului liber pentru cei din orașul Ica, aflat în apropiere, în ea trăiesc zi de zi aproape 100 de oameni.

3. Ein Gedi, Israel

Ein Ghedi e cea mai mare oază de pe coasta de vest a Mării Moarte. Clima blândă a permis familiilor să se stabilească aici încă din cele mai vechi timpuri. Oaza e cunoscută încă din vremea domniei lui Solomon și chiar e pomenită în Evanghelia după Ioan.

2. Chebika, Tunisia

Deși nu e atât de cunoscută ca celelalte oaze tunisiene, oferă o priveliște splendidă, mai ales că se află în chiar vecinătatea munților. De asemenea, în trecut era cunoscută sub denumirea de Castelul Soarelui.

1. Timia, Niger

Este poziționată în munții Air, în nordul Nigerului și este considerată cea mai frumoasă oază din țară. Aspectul ei nu este unul obișnuit, în care un lac este înconjurat de dune de nisip și palmieri. Aici întâlnești vegetație bogată și diversă, ce crește pe unul dintre cele mai aride soluri de pe Terra. Portocali, lămâi, plante de grădină, cereale, toate acestea sporesc farmecul locului.

oaze

(www.independent.md - 4 iunie)Agenția RADOR - 5.06.2014 15:52