Turism
RSS Turism

Topul celor mai ieftine cazări în castelele din Europa

Topul celor mai ieftine cazări în castelele din Europa
Castelul Sababurg, Germania

Acum câteva secole, numai familiile regale și nobilii se puteau bucura de luxul de a locui într-un castel. Astăzi, pentru un preț care variază între 120 și 200 de dolari, orice turist se poate simți rege, cel puțin pentru o noapte. CNN a întocmit un top al celor mai atractive prețuri de cazare pe care le propun proprietarii de castele din Europa.

Pe primul loc în clasament este castelul Sababurg din Germania, unde, pentru 120 de dolari, turiștii pot petrece o noapte în edificiul vechi de peste 675 de ani.

Pentru 125 de dolari, poți petrece o noapte în hotelul Parador de Oropesa din Spania, care a fost construit în secolul al 14-lea și este unul dintre cele mai vechi castele din această țară.

Podiumul este completat de Leeds Castle din Marea Britanie, unde o noapte de cazare costă 150 de dolari. Șase regine au locuit aici de-a lungul timpului, inclusiv Caterina de Aragon, prima soție a regelui Henric al VII-lea.

Pe primele cinci poziții au mai fost incluse castelul Häckeberga din Suedia, unde cazarea pentru o noapte costă 184 dolari și Château de Mirambeau din Franța, cu 290 de dolari pentru o cameră.

(www.publika.md - 2 iunie)Agenția RADOR - 2.06.2014 19:12