Turism
RSS Turism

Sibiul a fost inclus în topul celor mai fermecătoare orașe din Europa

Municipiul Sibiu este inclus pe lista celor mai fermecătoare orașe din Europa pe care vei dori să le vizitezi neapărat. Jurnaliștii de la The Huffington Post le recomandă turiștilor nouă orașe europene care au în comun farmecul.

Lista începe cu Bibury, considerat "cel mai frumos sat" din Marea Britanie, despre care jurnaliștii americani notează că aici se găsesc case construite în anul 1380. Lista continuă cu Eguisheim din Franța și cu Bruges, din Belgia.

combo

Franța mai apare în top și cu orașul Colmar, de o frumusete rară și care este considerat ‚capitala vinului’. Orașul Giethoorn din Olanda - despre care se precizează că se află la 88 de kilometri de Amsterdam și că este numit "Veneția Olandei" - este și el prezent în acest clasament.

Urmează orașul Gruyeres din Elveția, apoi Alberobello din Italia, care se remarcă prin clădirile sale albe și Cesky Krumlov din Republica Cehă, despre care jurnaliștii scriu că „dacă este vizitat în timpul verii, atunci vei afla de ce este al doilea ca număr de turiști, dupa Praga”.

Orașul Sibiu este descris ca un oraș în care trebuie să mergi pe jos pentru a-i putea observa frumusețea.

„Acest oraș pietonal prietenos are un nivel superior plin de numeroase locuri istorice, care este completat de un nivel inferior cu case situate pe străzi pietruite. Nu este de mirare că a fost Capitală Culturală Europeană în 2007", conchid jurnaliștii americani pe site-ul http://www.hunffingtonpost.com/.

Ada Renata IonescuAgenția RADOR - 5.05.2014 16:09