Turism
RSS Turism

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural desfășoară programul `Vacanțe la țară`

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural desfășoară programul `Vacanțe la țară`

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural desfășoară, în această perioadă, programul "Vacanțe la țară", prin care pensiunile oferă reduceri consistente de preț pentru sejururi de cinci nopți. După cum spune Traian Bădulescu, specialist în turism, astfel de programe cresc gradul de ocupare din pensiunile rurale, turismul din această categorie fiind unul dintre cele mai dinamice din ultimii ani.

Traian Bădulescu: Vorbim de sejururi de cinci nopți, pornind de duminică. Peste 50 de lei la pensiuni de două margarete, 195 de lei de persoană sejururi la pensiuni de trei și patru margarete și 250 de lei la pensiuni de cinci margarete. Majoritatea turiștilor merg, în afară de anumite perioade, mai mult pe perioade de weekend, deci maxim 2-3 nopți. Marea provocare, așa cum poate fi acest program, "Vacanțe la țară", este cum să determinăm turiștii să aleagă sejururi mai lungi, de cinci nopți minim, la pensiuni.

Actuala ediție a programului "Vacanțe la țară" durează până în 13 iunie și nu vizează perioada Paștelui sau a zilei de 1 Mai. Este cea de-a 23-a ediție a programului și a doua la care participă și Asociația Agențiilor de Turism.Radio România Actualități - 24.03.2014 12:54