Turism
RSS Turism

Top al celor mai spectaculoase hoteluri din lume, realizat de Lonely Planet

Ospitalitatea și aspectul impresionant sunt caracteristicile principale ale celor mai speciale hoteluri din lume. Acestea au fost incluse într-un top realizat de Lonely Planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, deținută de trustul BBC Worldwide.

Pe primul loc s-a situat un complex din India. Hotelul Mihir Garh din India este situat pe o dună de nisip în deșert. Clădirea are nouă apartamente de lux, fiecare cu piscină și șemineu.

Pe locul doi în clasament se află Planet Baobab din Botswana, un complex de colibe din iarbă și lut. Oamenii apreciază în special arborii din zonă, bătrâni de 4.000 de ani și salinele.

Pe locul trei este un hotel din Bologna, Italia. Clădirea se aseamănă cu un turn medieval, deasupra căruia se află o fostă închisoare.

Urmează hotelul Qasr al Sarab, din Emiratele Arabe Unite, care se înalță tot din nisip. Cartea de vizită a complexului sunt ospitalitea, luxul și opulența.

Potrivit editurii Lonely Planet, Peppers Cradle Mountain Lodge, în Tazmania, îi transpune pe turiști în altă lume. Și asta pentru că locul în care a fost ridicat hotelul este o îmbinare de lux și sălbăticie. Cei care se cazează aici pot vedea de la geamurile hotelului cele mai ciudate forme de viață.

Anul acesta, Lonely Planet a inclus un singur hotel din Europa în topul său anual. Este vorba despre turnul din Italia, vechi de 900 de ani. În clasament mai intră un complex de case în copac, situate în Vancouver, un hotel situat pe râul Hudson, din New York, dar și unul în peșteră, în celebra Cappadocia din Turcia.

(www.publika.md - 20 februarie)

Sursa foto: www.lonelyplanet.com

lonelyplanetPUBLIKA.MD - 20.02.2014 16:09