Conform acestei cercetări, destinația preferată a românilor este Londra, capitala britanică fiind în același timp destinația de top a italienilor. După Marea Britanie, cele mai alese destinații de către români sunt Istanbul și Viena, urmate de Berlin și Paris. Lista primelor 10 destinații de interes pentru călătorii români în perioada analizată este completată de Amsterdam, Copenhaga, Atena, Frankfurt și Bruxelles.
În timp ce nordicii sunt interesați de stațiunile lor de la Marea Neagră, bulgarii le returnează vizitele și aleg Copenhaga drept principala lor destinație de călătorie. Pe lângă Danemarca, bulgarii vizitează de asemenea țări de sorginte germanică, preferând Viena și Berlin dar și destinații renumite pentru verile plăcute, precum Atena și Madrid.
Deși capitala lor este o atracție turistică importantă, francezii aleg drept destinații preferate Tunisul și Atena, dar călătoresc și la Istanbul, Bangkok, Lisabona și Praga. Iar când vine vorba de călătorii, destinația preferată de britanici este capitala vecinilor de peste mare, Parisul (Franța), apoi Helsinki (Finlanda), urmate de Berlin și Atena printre locurile preferate. În interiorul insulei, britanicii călătoresc mult către Edinburgh.Italienii, care au aceeasi destinație preferată ca și a românilor (Londra), călătoresc de asemenea foarte mult către New York, Moscova, Bangkok, Belgrad sau Istanbul.
În timp ce țara lor este un magnet pentru turiști, în special în timpul sezonului călduros, grecii călătoresc în afara granițelor în special la Istanbul și Amsterdam, dar și la Munchen, Londra sau Paris.Capitala Greciei este de asemenea destinația de top și pentru nemți, care preferă și Istanbul, Madrid, Paris și Copenhaga drept locuri de călătorie.
Studiul a avut în vedere rezevările de zboruri făcute în perioada ianuarie-noiembrie 2013 la nivelul întregii rețele europene Tripsta, cu scopul de a scoate în evidență obiceiurile de călătorie și felul în care variază de la o regiune la alta și pentru fiecare țară în parte.
În ce privește preferințele românilor, cercetarea a relevat că în 2013 călătorii de la noi au avut aceeași preferință ca și italienii si au ales foarte diferit de vecinii bulgari și unguri, care s-au orientat spre destinații mai exotice, din țări asiatice sau nordice.