Turism
RSS Turism

Brașov, gazda manifestărilor `Basarabia, file din poveste`

Brașov, gazda manifestărilor `Basarabia, file din poveste`

Poezie, muzică, mâncăruri tradiționale - acestea vor fi principalele puncte de atracție pentru turiștii aflați la Brașov în următoarele trei zile, pentru că orașul de sub Tâmpa găzduiește mai multe evenimente organizate pentru a sărbători împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara. Acțiunea are ca principal obiectiv promovarea culturii și a istoriei românești în rândul tinerilor, prin atragerea și implicarea comunității brașovene și basarabene în activități comune.

Sute de studenți și de elevi brașoveni și basarabeni se vor prinde astăzi, la ora prânzului, într-o horă a Unirii. La Brașov, cei 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu țara-mamă, care se împlinesc în această zi de 27 martie, se vor sărbători timp de trei zile.

"Basarabia, file din poveste" este manifestarea pe care studenții basarabeni din Brașov o realizează cu scopul de promovare a istoriei și culturii românești în rândul tinerilor. Seria de evenimente va începe la ora 12:00 în Piața Sfatului cu o expoziție, "Povestea Basarabiei povestită brașovenilor", realizată de tinerii de la două licee de artă. Seara este dedicată poveștii muzicale basarabene.

Mâine va fi un alt eveniment inedit: recitalul "Poezie din bucatele Basarabiei" va invita participanții la o călătorie poetico-culinară prin bucătăria basarabeană. Ultima zi a manifestărilor este dedicată unei dezbateri despre viitorul Basarabiei, la ora 11:00, iar seara, la 19:00, șase povești ale Basarabiei vor fi depănate în atmosfera intimă a unui restaurant.Radio România Actualități - 27.03.2013 13:34