Turism
RSS Turism

Specialiștii atrag atenția că multe dintre pachetele turistice foarte avantajoase îi pot păcăli pe cumpărători

Peste 250 de firme din România și din străinătate își prezintă ofertele la Târgului de Turism, deschis în Capitală. Cei care caută destinații de vacanță găsesc o gamă variată de oferte pentru: turism de aventură, croaziere, sejururi exotice, propuneri de city break, vacanțe la țară, circuite culturale, dar și bilete de avion sau asigurări de călătorie.

Reducerile pot ajunge până la 30%, iar organizatorii se așteaptă la vânzări de peste 10 milioane de euro. Specialiști în turism și protecția consumatorilor atrag atenția că multe dintre pachetele turistice foarte avantajoase îi pot păcăli pe cumpărători.

Radiografia, după două zile de târg, ne este oferită de Traian Bădulescu, specialist în turism:

Traian Bădulescu: Există două categorii de turiști; care se axează pe destinațiile apropiate, dar nu au bani mulți și aleg foarte mult România, Bulgaria, Grecia. Dar, încelași timp, există o nișă a celor cu venituri de la medie în sus, care caută destinații noi. Există un tour-operator care a lansat o 'croazieră', în ghilimele, cu avionul, de 23 de zile, în jurul lumii. Extremul Orient este din ce în ce mai solicitat,Thailanda și țările vecine Thailandei, chiar precum Vietnam, Lagos, Myanmar, Cambodgia, care se dezvoltă. Apoi, avem cerere și pe Africa - Kenya, Botswana; pe America Latină, pe Caraibe, Repbulica Dominicană, Cuba.

Pentru a nu cădea în capcanele celor care vor să se îmbogățească, am primit și câteva sfaturi de la specialiști.

Bogdan Nica, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor: Să verificăm dacă agenția are poliță de asigurare, în caz de insolvență. La sfârșit, dacă se întâmplă ceva cu agenția, vom fi despăgubiți. Atunci când există un contract, tot când apelăm la agenție, contractul trebuie citit cu atenție, în contract trebuie văzut date privitoare la unitatea de cazare, de categoria ei, detalii legate de mese, de mijloace de transport, cuantumul avansului și alte termene de plată, alte servicii aflate la pachet. Un ultim sfat: un preț suspect de mic poate indica faptul că trebuie acordat o atenție sporită ofertei agenției, poate fi un preț nereal, sau serviciile pot fi sub nivelul promis.Radio România Actualități - 15.03.2013 19:52