Turism
RSS Turism

Turnul Shard, locația turistică ce poate atrage milioane de oameni

Deloc lipsită de atracții turististice, Londra se mai poate mândri cu o locație ce ar putea atrage, anual, milioane de turiști. Este vorba despre Shard, edificiul despre care se spune că este singurul loc de unde poți vedea întreaga capitală britanică.

De la înălțimea de 310 metri, vizitatorii celei mai înalte clădiri din Uniunea Europeană pot admira o panoramă completă a Londrei.

"Cred că este o nouă atracție turistică pentru Londra. Îmi place panorama, este senzațională. Nu există alte clădiri de pe care să se vadă întreg cursul râului. Este ca și cum ai fi într-un avion, doar că te poți opri să admiri priveliștea. Este o nouă atracție pentru oraș. Mai mult, vor fi create noi locuri de muncă și va contribui astfel la creșterea economică", a declarat primarul Londrei, Boris Johnson.

Plăcerea costă, însă. Prețul unui bilet rezervat pe internet, costă pentru un adult - 25 de lire sterline, iar pentru un copil - 19 lire.

Potrivit estimărilor autorităților londoneze, clădirea ar putea fi vizitată în acest an de un milion de oameni, dintre care aproape jumătate turiști.

Turnul Shard este deținut, în proporție de 80 la sută, de investitori din Qatar. Clădirea, ai cărei pereți exteriori sunt acoperiți în totalitate cu sticlă, are 87 de etaje.PUBLIKA.MD - 4.02.2013 11:12