Turism
RSS Turism

Stațiunile balneare românești, ocolite de turiști

Stațiunile balneare românești, ocolite de turiști

În timp ce Litoralul a avut un sezon bun, stațiunile balneare ale României nu reușesc să își câștige gloria de altă dată. În lipsa unor investiții serioase, turiștii ocolesc stațiunile românești, deși țara noastră deține o treime din resursele naturale curative ale Europei. Președintele Organizației Patronatelor din Turismul Balnear, Nicu Rădulescu, a declarat pentru Radio România că principala problemă a investitorilor este Legea turismului.

Nicu Rădulescu: Legea turismului, pe care o negociem de foarte mulți ani, în care noi am propus niște facilități pentru investitori, am propus un cadru de lucru între noi și minister, bazat pe transparență, prin creșterea rolului organizațiilor de turism în activitatea de promovare și de marketing a produsului turistic, ele nu au fost cuprinse și Legea turismului, care s-a discutat, s-a rediscutat, s-a amendat ș.a.m.d., este și acum într-o formă în care nu poate fi realmente implementată, pentru că nu este ceea ce am vrut noi de la început, organizațiile.

Din 2009 turismul balnear a fost declarat prioritate, iar în 2010 a fost elaborată și o strategie națională de turism balnear.Radio România Actualități - 4.09.2012 14:03