Turism
RSS Turism

Trenul Orient Express a plecat din București

4 septembrie - Celebrul tren Orient Express a părăsit dimineață Bucureștiul. Trenul, care străbate o singură dată pe an Europa, de la Paris la Istanbul, a adus ieri după-amiază în Gara de Nord, turiști din toate colțurile lumii. Toți și-au rezervat încă de acum un an bilete, ale căror prețuri au ajuns până la 8.000 de euro.

Vagoanele albastre cu inscripții aurii au ajuns exact la ora anunțată, 14:20, în Gara de Nord din Capitală, după ce, în timulp dimineții, trenul a făcut o escală în Sinaia. Orient Express a oferit, ca și anul trecut, un adevărat spectacol de protocol la sosirea în Gara de Nord. Primii care au coborât din vagoane au fost stewarzii și chelnerii, au urmat bucătarul și șeful de tren, care s-au aliniat în fața covorului roșu inscripționat cu numele firmei care deține trenul. Au urmat turiștii, care s-au declarat plăcut impresionați de călătoria de până acum.

Orient Express a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. Tras de locomotiva cu abur, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta și București și s-a oprit la Constantinopol, vechea denumire a Istanbulului. Anii '20 au fost perioada în care Orient Express-ul s-a bucurat de cea mai mare popularitate. Pornind de la poveștile care înconjurau acest tren și pe călătorii săi, în acea perioadă, celebra scriitoare Agatha Christie a scris romanul de succes "Crima din Orient Express". Faimosul tren l-a inspirat și pe regizorul Sergiu Nicolaescu. În 2004, acesta a produs filmul "Orient Express".

***

3 septembrie - Celebrul tren de lux Orient Express, care tranzitează Europa între Paris și Istanbul, a ajuns astăzi la București. Conform protocolului, primii care au coborât din vagoane au fost stewarzii și chelnerii. Au urmat bucătarul și șeful de tren, care s-au aliniat în fața covorului roșu. Cel mai cunoscut tren din Europa - Orient Express - a sosit în această după-amiază în Gara de Nord, după ce azi dimineață s-a oprit la Sinaia, unde pasagerii au vizitat Castelul Peleș și alte obiective ale orașului. Celebrul tren parcurge o dată pe an ruta Paris - Istanbul, prețul unui bilet pentru o persoană fiind de aproximativ 8.000 de euro.Radio România Actualități - 4.09.2012 11:52