Turism
RSS Turism

Clasament al celor mai periculoase plaje din lume

Publicația "Forbes" a realizat recent un clasament al celor mai periculoase plaje din lume. Potrivit clasamentului, apele din preajma acestor plaje ascund pericole mortale: crocodili, meduze otrăvitoare, calamități naturale, rechini, radiații.

Pe primul loc în acest top s-au situat plajele de pe coastele statului Queensland din Australia și de pe Insula Tiviisland, unde turiștii care vin să se odihnească sunt atacați destul de des de rechini și de meduze otrăvitoare.

Pe locul doi în acest clasament s-au situat plajele din Cape Town, Africa de Sud, unde populațiile de rechini albi sunt destul de numeroase.

Plajele Zipolite Beach din Mexic s-au situat pe poziția a treia în clasament, din cauza calamităților naturale frecvente înregistrate aici, inundații puternice.

Urmează Atolul Bikini, Insulele Marshall din SUA, cunoscut pentru nivelul ridicat de radiații, unde în perioada 1946-1958 Statele Unite au folosit insula pentru efectuarea unor teste nucleare și testarea bombelor cu hidrogen.

Urmează pe locul cinci plajele New Smyrna din statul american Florida destul de periculoase din cauza atacurilor rechinilor și a condițiilor meteo nefavorabile, fulgere și trăsnete, care fac numeroase victime.ITAR-TASS - 19.10.2011 18:57