Tradiții
RSS Tradiții

Festivalul 'Tradiții argeșene' are loc la Corbeni, Argeș

Festivalul 'Tradiții argeșene' are loc la Corbeni, Argeș

Concursuri precum cel de muls al vacilor, tăiatul lemnelor, de tracțiune cu cai sau cel de de gătit tradițional în aer liber sunt doar câteva din atracțiile sfârșitului de săptămână în Argeș, la Corbeni. Aici are loc Festivalul "Tradiții argeșene", manifestare aflată la a cea de-a IV a ediție. Ea reunește, în perioada 20-21 septembrie, artiști și interpreți populari, meșteșugari, ansambluri de cântece și dansuri folclorice.

În cadrul Festivalului "Tradiții Argeșene" va avea loc Concursul de interpretare folclorică, care se adresează tinerilor interpreți cu vârsta cuprinsă între 16-28 de ani. Toate aceste activități reunite în cadrul festivalului, reprezintă o experiență pentru orice vizitator, întâlnind aici ceea ce s-a păstrat din cultura și arta tradițională într-un cadru natural, participanții bucurându-se de muzică și dansurile de pe întreg cuprinsul țării, bucate tradiționale, obiceiurile și îndeletnicirile păstrate cu migală și măiestrie de meșterii populari.

Organizat de Asociația Culturală Acapella și susținut de Primăria Corbeni și Consiliul Județean Argeș, festivalul se înscrie în rândul evenimentelor de ținută ce își propune să readucă în interesul publicului moștenirea artei populare și a valorilor autentice. În acest an vor urca pe scenă Orchestra “Doina Argeșului”, Elisabeta Turcu, Gelu Voicu, Traian Frâncu, Ileana Matuș, Răzvan Năstăsescu, Nicu Mâță, Emilia Dorobanțu, Ion Nicu Toni și mulți alți artiști.Agenția RADOR - 18.09.2014 11:20