Tradiții
RSS Tradiții

Episcopul martir Anton Durcovici a fost beatificat la Iași

Episcopul martir Anton Durcovici a fost beatificat la Iași

Mii de credincioși de rit romano-catolic au participat astăzi la Iași la ceremonia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici, figură proeminentă a Bisericii Romano-Catolice, exemplu de dăruire până la sacrificiu pentru afirmarea credinței creștine pentru pace, armonie și fraternitate.

Episcopul martir, care a murit la Sighetu Marmației, în temințele comuniste, a fost înălțat la rangul de fericit de trimisul special al Papei Francisc, cardinalul Angelo Amato, care a și oficiat Sfânta Liturghie alături de numeroși episcopi din întreaga țară și de peste 500 de preoți romano-catolici.

"Episcopul Anton Durcovici a murit ca martir în închisoarea comunistă de la Sighetu Marmației, la 10 decembrie 1951. Este o sărbătoare deosebită, astăzi este ridicat la cinstea altarelor, declarat fericit de reprezentantul Sfântului Părinte Papa Francisc, cardinalul Angelo Amato. Un eveniment plin de bucurie, credincioșii au așteptat atâția ani, s-au rugat și iată că astăzi li se împlinește rugăciunea lor", a spus Părintele Cornel Cadar.Radio România Actualități - 17.05.2014 15:22