Tradiții
RSS Tradiții

Arheologii au descoperit noi rămășițe ale Zidului Chinezesc

 Arheologii au descoperit noi rămășițe ale Zidului Chinezesc

Arheologii chinezi au anunțat că au descoperit noi rămășițe ale Zidului Chinezesc în nord-vestul țării, în regiunea autonomă Ningxia Hui. Potrivit Agenției Xinhua, se crede că ruinele, care au o lungime de 20 de metri, aparțin perioadei Dinastiei Qin (221 î.H. - 206 î.H.).

Se menționează faptul că zidurile nou descoperite sunt alcătuite din trei părți, prima parte având cinci metri lungime, trei - patru metri lățime și șase metri înălțime, iar celelalte două părți, zece metri lungime și cinci metri înălțime. Așa cum este specificat în documentele istorice, ruinele nou descoperite ar avea o vechime de cel puțin 2.470 de ani.

Arheologii au subliniat faptul că noile descoperiri aparținând Marelui Zid Chinezesc au fost construite în văi, în general cu roci din munții din regiune, în scop defensiv.

Marele Zid Chinezesc a fost introdus de către UNESCO pe lista patrimoniului cultural universal în anul 1987. China a alocat, în decursul celui de-al 11-lea plan cincinal 2006 - 2011, 500 de milioane de yeni (echivalentul a aproximativ 80 de milioane de dolari US) pentru conservarea celui mai lung zid din lume.

(www.cumhuriyet.com.tr - 30 aprilie)Agenția RADOR - 30.04.2014 17:42