Tradiții
RSS Tradiții

Obiceiul colindelor a intrat în patrimoniul UNESCO

Obiceiul colindelor a intrat în patrimoniul UNESCO

La reuniunea de la Baku a Comisiei de specialitate a UNESCO au fost trecut pe lista patrimoniului spiritual și obiceiul popular al colindelor de Crăciun, un obicei vechi al poporului român, a informat presa din România.

Înregistrarea pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural spiritual a colindelor de Crăciun - care înseamnă că un grup de bărbați merg din casă în casă vestind Nașterea Domnului - a fost propusă în comun de România și Republica Moldova. Colindele fac parte din cele trei inițiative înaintate anul trecut, în luna martie, de Ministerul român al Culturii către UNESCO.

Pelerinajul de Rusalii, de la Șumuleu Ciuc și cel de la Moisei, județul Maramureș nu au fost trecute pe ordinea de zi, deoarece Comisia de specialitate a UNESCO a solicitat unele date suplimentare din partea Ministerului Culturii de la București, a informat adjunctul secretarului general al UDMR, director al Direcției culturale a acestei formațiuni politice, Csilla Hegedûs.Agenția ungară de presă MTI - 6.12.2013 17:55