Tradiții
RSS Tradiții

Principesa Margareta și Principele Radu parcurg un drum simbolic de la Sinaia la București cu trenul regal

Principesa Margareta și Principele Radu parcurg un drum simbolic de la Sinaia la București cu trenul regal
Principesa Margareta, în salonul trenului regal

1-12 - Principesa Margareta și Principele Radu vor efectua astăzi un drum simbolic de la Sinaia la București cu trenul regal, care onorează Ziua națională a României. Pe parcursul călătoriei, cuplul princiar va primi ca musafiri personalități ale vieții publice.

Principesa moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Principele Nicolae au ajuns încă de vineri în stațiunea Sinaia. La coborâre, pe peronul gării regale, principele Radu a urat românilor "La mulți ani" cu ocazia Zilei Naționale.

La invitația Altețelor Sale, în trenul regal au călătorit de la București la Sinaia 20 de elevi olimpici, care s-au declarat impresionați de eleganța trenului construit în Italia, în anul 1928.

Astăzi, pe traseul Sinaia - București, trenul se va opri în stațiile Câmpina și Ploiești Vest, unde membrii Casei Regale, însoțiți de ministrul transporturilor, Ramona Mănescu, vor participa la ceremonii de Ziua națională.


29-11 - Vineri, Trenul Regal sosește în stațiunea Sinaia, unde va rămâne până duminică, 1 decembrie. Sâmbătă, Trenul Regal va putea fi vizitat gratuit în intervalul orar 10:00-16:00. Trenul Regal va pleca duminică la ora 13:00 din Gara Sinaia, iar plecarea va fi precedată de un ceremonial care va începe la ora 12:45 , la care vor fi prezenți Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Pe traseul spre București, Trenul Regal va staționa timp de 10 minute în gara Câmpina, la ora 13:35 și 15 minute în gara Ploiești Vest, la ora 14:23. În ambele stații, altețele lor și ministrul Transporturilor vor participa la scurte ceremoniale prilejuite de Ziua Națională.

Trenul Regal va ajunge la Gara de Nord la ora 15:45. Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor vor participa la ceremonia de inaugurare a "Salonului Regal" de la Gara de Nord, restaurat în forma originală din vremea Regelui Carol I.Radio România Actualități - 29.11.2013 18:08