Tradiții
RSS Tradiții

Proiect de promovare a marilor personalități ale României

Personalități precum pictorul Theodor Aman, poetul Ion Barbu, filosoful Petre Țuțea, politicieni ca Ion Mihalache și Ion Diaconescu, oameni de stat precum Armand Călinescu și oameni de știință ca medicul endocrinolog Constantin Ion Parhon sunt omagiați în Argeș în cadrul uni proiect de promovare a marilor personalități ale României.

Acesta demarează de la 1 septembrie și aduce în atenția opiniei publice personalitățile marcante argeșene care nu se mai află în viață și care au influențat destinul României de-a lungul timpului, intitulat “Argeșeni-valori naționale”.

roiectul va fi structurat pe trei categorii: oameni de cultură, oameni de știință și politicieni. În fiecare lună va fi omagiată o astfel de personalitate prin organizarea de expoziții de carte și de pictură, de dezbateri științifice, de recitaluri de poezie, de mese rotunde și seminarii, precum și prin acordarea de medalii comemorative și plachete memoriale, prin ceremoniale religioase cu depuneri de coroane și jerbe de flori și prin vizitarea și prezentarea de case memoriale și busturi.Radio România Actualități - 28.08.2013 19:45