Tradiții
RSS Tradiții

Sărbătoarea Sfântului Ilie

Creștinii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Prooroc Ilie, unul dintre cei mai importanți profeți ai Vechiului Testament, care este și ocrotitorul Forțelor Aeriene Române.

Proorocul Ilie a trăit acum aproape 2.800 de ani, într-o perioadă în care poporul Israel se îndepărta de credința într-un singur Dumnezeu și îmbrățișa credința politeistă. Pentru a-i convinge pe oameni să renunțe la rătăcire, Ilie a vestit că trei ani nu va ploua. Profeția s-a împlinit, iar după trei ani, la rugăciunile lui Ilie, a plouat din nou. În Biblie este consemnată și demonstrația pe care a făcut-o Ilie, că Dumnezeul lui este cel adevărat.

Pe Muntele Carmel, i-a invitat pe cei 450 de preoți politeiști să aducă jerfă fără foc. Focul trebuia să vină din cer, ca un semn al credinței adevărate. Doar jertfa lui Ilie s-a aprins, spune Cartea a III-a Regilor, pentru că el îl slujea pe unicul Dumnezeu. Ilie nu și-a încheiat viața ca orice om, a fost ridicat la cer într-un car de foc, după cum relatează Biblia. Întrucât este primul om care a zburat, Sfântul Ilie este patronul spiritual al aviatorilor.Radio România Actualități - 20.07.2013 12:08