Tradiții
RSS Tradiții

Langă Lacul Firiza se construiește un sat medieval tradițional

Un inedit sat medieval se construiește în această perioadă langă Baia Mare, în zona stațiunii Firiza. El este opera membrilor Asociației Historia Viva, compusă din cercetători și pasionați de istorie, unii dintre membrii fiind și cavaleri în Ordinul Dragonilor de Transilvania, din Cluj-Napoca. Satul este construit pe sursele arheologice disponibile cercetătorilor și va reproduce un sat transilvănean din secolele XIV- XV.

Cum este construit acest sat experimental și cum va fi pus el în valoare ne-a explicat Andrei Priam, liderul Ordinului Dragonilor din Transilvania:

"În satul medieval de la Firiza, care se va întinde pe o suprafață de zece hectare, se va intra doar în ținută medievală, pusă la dispoziție de organizatori, produsă în sat de ateliere meșteșugărești tradiționale. Cei care vor vizita satul și vor alege să locuiască în el câteva zile vor fi serviți numai cu mâncare produsă tradițional în satul medieval. Va fi permis accesul cu camere foto și video, pentru ca turiștii să poată pleca cu amintiri ale sejurului lor. Inaugurarea satului medieval tradițional de la Firiza va fi făcută în perioada 31 mai – 2 iunie, printr-un mare turnir, la care și-au anunțat participarea peste 100 de pasionați".



Radio România Actualități - 3.05.2013 10:22