Tradiții
RSS Tradiții

Festivalul Internațional de Poezie `Nichita Stănescu` începe la Ploiești

Festivalul Internațional de Poezie `Nichita Stănescu` începe la Ploiești

Astăzi începe Festivalul Internațional de Poezie "Nichita Stănescu". Timp de trei zile, concursuri și recitaluri de poezie, lansări de carte și concerte vor marca împlinirea a 80 de ani de la nașterea poetului necuvintelor. În plus, sute de tineri vor purta astăzi tricouri cu mesajul "Și eu sunt Nichita azi".

Sute de tineri vor îmbrăca fix la ora 11:00 tricoul cu motto-ul "Și eu sunt Nichita astăzi", își vor da mâinile și vor forma primul lanț viu, Lanțul poeziei, între liceul în care a învățat Nichita Stănescu și Casa Memorială Nichita Stănescu.

La ora 9:00 s-a dat startul Maratonului poeziei - este un altfel de maraton. În 20 de școli toate orele de curs se opresc la ora 9:00, se învață despre Nichita, se recită un vers de-al lui Nichita.

Tot astăzi, în parcul în care este statuia lui Nichita se deschide o expoziție de carte. 20 de edituri aduc carte și firește volumul cu cele mai frumoase poezii scrise de Nichita.

Tot astăzi, se poate intra gratuit la cinematograful Premiera din Ploiești pentru a viziona filmul lui Ioan Groșescu: "Ploiești, orașul lui Nichita" și tot astăzi se deschide și festivalul, ce-a de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie Nichita Stănescu, unde alături de Marele Premiu, se vor oferi premiile Opera Omnia și Premiul pentru promovarea poeziei nichitiene în străinătate.

Nichita Stănesu ar fi împlinit duminică 80 de ani.Agenția RADOR - 29.03.2013 11:43