Tradiții
RSS Tradiții

Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc astăzi Bunavestire

Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc astăzi Bunavestire

Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc astăzi Bunavestire. Praznicul, care are loc în fiecare an la 25 martie, cu exact nouă luni înainte de Crăciun, marchează momentul în care Fecioara Maria a fost anunțată de Arhanghelul Gavriil că îl va naște pe Mântuitor:

"Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvantată ești tu între femei. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de inchinăciune poate să fie aceasta? Și îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Și, iată, vei lua în pântece și vei naște Fiu și vei chema numele Lui Iisus. Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema și Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. Și va împărăți peste casa lui Iacov în veci și Împărăția Lui nu va avea sfârșit.

Și a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu știu de bărbăt? Și, răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea și Sfântul care Se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. Iată, Elisabeta, rudenia ta, a zămislit și ea fiu la bătrânețea ei și aceasta este a șasea lună pentru ea, care se numea stearpă. Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință.

Și a zis Maria: Iată roaba Domnului. Fie mie dupa cuvântul tau! Și îngerul a plecat de la ea."

(Luca 1, 24-38)Agenția RADOR - 25.03.2013 10:19