Tradiții
RSS Tradiții

Ceramica de Horezu, inclusă în patrimoniul UNESCO

Ceramica de Horezu, inclusă în patrimoniul UNESCO

Ceramica de Horezu a fost inclusă de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial. Decizia a fost luată la Paris de Comitetul Interguvernamental al UNESCO, format din reprezentanți din 24 de țări. Patrimoniul Cultural Imaterial se referă la tradiții, artele spectacolului, practici sociale, ritualuri și evenimente festive și meșteșuguri tradiționale.

Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii: În ultimul deceniu, UNESCO a inclus pe lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial două din elementele noastre folclorice naționale cele mai prestigioase: doina și călușarii. Vă suntem profund recunoscători pentru recunoașterea pe care ne-o acordați și anul acesta, prin includerea, pe aceeași listă, a ceramicii de Horezu, un alt element de valoare emblematică a identității noastre culturale.

Potrivit site-ului UNESCO, confecționarea ceramicii de Horezu este "un meșteșug tradițional unic", practicat atât de bărbați, cât și de femei din partea de nord a județului Vâlcea.Radio România Actualități - 7.12.2012 10:37