Inovație
RSS Inovație

Skycycle: Londra se pregătește să construiască piste suspendate pentru bicicliști

Skycycle: Londra se pregătește să construiască piste suspendate pentru bicicliști

Unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din lume a anunțat planurile pentru o rețea impresionantă de piste pentru bicicliști ce vor fi suspendate deasupra Londrei. Skycycle este o rețea de aproximativ 217 kilometri (135 mile) de drumuri ce vor fi construite deasupra unor căi ferate deja existente.

Proiectul a fost dezvoltat de arhitectul Sir Norman Foster, de asemenea un entuziast al ciclismului, care se află și în spatele designului noului stadion Wembley. Pistele, care se vor ridica pe trei niveluri, vor fi accesate prin intermediul unor rampe.

Prima fază a construcției constă într-o porțiune de aproximativ 6,5 kilometri între estul Londrei și Liverpool, care va costa aproximativ 220 de milioane de lire sterline (aproape 264 de milioane de euro).

Fiecare dintre cele 10 piste care sunt avute în vedere pot fi circulate de 12.000 de bicicliști pe oră și vor crește calitatea călătoriei, scăzând până la 29 de minute din durata normală.

Proiectul, care are ca termen estimativ de finalizare o perioadă de 20 de ani, presupune un cost mai mic decât construcția de drumuri sau tunele noi, au explicat dezvoltatorii.

(www.unimedia.info - 31 decembrie)



UNIMEDIA.MD - 3.01.2014 11:27