Inovație
RSS Inovație

Inventatorul american Elon Musk a prezentat proiectul vehiculului supersonic Hyperloop

Inventatorul american Elon Musk a prezentat planurile de realizare a unui sistem de transport care să atingă viteze mai mari decât viteza sunetului.

Fondatorul sistemului PayPal și dezvoltator al mașinilor cu motor electric, Elon Musk susține că trenul Hyperloop nu poate deraia, nu se poate ciocni de nimic și este imun la condițiile meteorologice.

Sistemul alimentat cu energie solară Hyperloop ar putea transporta pasagerii între Los Angeles și San Francisco în capsule care ar circula prin tuburi de oțel cu viteze de peste 1.200 de km/h, reducând astfel călătoria între cele două orașe la doar 30 de minute.

Următoarea fază a proiectului va fi aceea de construire a prototipului, a mai spus Elon Musk, dar nu a dat detalii despre calendarul de realizare a ambițiosului său proiect.

În valoare estimată de 6 miliarde de dolari, proiectul sistemului de transport supersonic nu reprezintă o prioritate pentru Elon Musk, care lucrează la un alt proiect deosebit de important cu firma Tesla, cu care încearcă să realizeze cele mai rapide mașini electrice din lume.BBC - 13.08.2013 9:45