Inovație
RSS Inovație

Miliarde de dolari pentru proiectarea și construcția primei rețele de metrou din capitala saudită

Guvernul saudit intenționează să aloce 22,5 miliarde de dolari pentru proiectarea și construcția primei rețele de metrou din capitala saudită. Se așteaptă ca lucrările de construcție a metroului să înceapă în primul trimestru al anului 2014, iar proiectul să fie finalizat în 2019. Proiectul va cuprinde șase linii de metrou de cale ferată, cu o lungime totala de 176 km, și realizarea unor sisteme de inginerie și organizare a circulației trenurilor fără mecanic.

Oficialii saudiți au declarat că acesta este cel mai mare proiect din lume din domeniul transporturilor, ce se află în acest moment în stadiu de concepție.

Pentru realizarea acestui proiect au fost formate mai multe consorții, dintre care primul este condus de gigantul Bechtel Corp., care a câștigat un contract în valoare de 9,45 de miliarde de dolari pentru construcția a două tronsoane. Parteneri ai corporației americane sunt Siemens Aktiengesellschaft (Germania) și AECOM (SUA).

Cel de-al doilea consorțiu este condus de compania spaniolă Fomento de Construcciones y Contratas, care va construi alte trei tronsoane ale metroului saudit, în colaborare cu Alstom Transport (Franța) și Samsung C&T Corp (Coreea de Sud), -valoarea contractului ridicânduse la 7,82 miliarde de dolari.

Al treilea consorțiu, condus de compania italiană Ansaldo STS, a câștigat un contract de 5,21 miliarde de dolari, urmând să acționeze în parteneriat cu firma Bombardier (Canada) și Larsen & Toubro (India).Agenția RADOR - 31.07.2013 11:46