Inovație
RSS Inovație

Marele Premiu al Salonului Internațional de Invenții de la Geneva a fost câștigat de o firmă din România

Marele Premiu al Salonului Internațional de Invenții de la Geneva a fost câștigat de o firmă din România

Marele Premiu al Salonului Internațional de Invenții de la Geneva a fost câștigat de o firmă din România. Aceasta a inventat un aparat de scanare a avioanelor de toate mărimile. Președintele companiei, Mircea Tudor explică importanța acestei invenții.

Mircea Tudor: Este singurul sistem care poate radiografia un avion întreg, fuselaj, aripi, cu scopul de a descoperi orice obiecte de contrabandă sau de amenințare din interior - droguri, explozivi, arme, sume mari de bani, persoane cu identitate ascunsă, orice - și răspundem, prin asta, la o necesitate de securitate, pentru că rețelele criminale folosesc cavitățile tehnice ale avioanelor, pun acolo toate mărfurile pe care vor să le transporte, iar autoritățile de control nu au dreptul să deschidă cavități tehnice, care presupun deșurubare, desfacere de capace ș.a.m.d.

Societatea câștigătoare, MBTelecom este singura din lume care a reușit să câștige de două ori Marele Premiu, în cei 41 de ani de existență a salonului.

Încă opt invenții românești au fost premiate la ediția din acest an, la care au fost prezenți 725 inventatori din 45 de țări.

Informații complete cu privire la sistemul de radiografiere a aeronavelor, conceput de MBTRadio România Actualități - 13.04.2013 11:55