Inovație
RSS Inovație

România și Franța sunt țările europene cel mai bine reprezentate la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva

România și Franța sunt țările europene cel mai bine reprezentate la ediția din acest an a Salonului Internațional de Invenții de la Geneva, în timp ce America Latină este practic absentă.

Cu 725 de expozanți proveniți din 45 de țări, al 41-lea Salon de Invenții de la Geneva este cea mai importantă manifestare consacrată inovării și produselor noi.

La acest salon, care se va desfășura între 10 și 14 aprilie, 24% dintre participanți sunt inventatori și cercetători independenți, iar 76% sunt inventatori din cadrul unor întreprinderi, institute de cercetare și universități.

Un număr de 1.000 de invenții din toate domeniile activității umane sunt prezentate pe o suprafață de 8.500 mp. 38% dintre invenții provin din Europa, 58% din Asia și din Orientul Mijlociu, iar 4% de pe celelalte continente.

Țările cel mai bine reprezentate în acest an sunt China, Arabia Saudită, Rusia, România, Thailanda, Iranul, Franța, Polonia, Germania. Elveția, Coreea, Croația, Malayezia, Spania, Republica Moldova, Italia.Agenția RADOR - 4.04.2013 11:11