Inovație
RSS Inovație

O echipă de cercetători români este pe cale de a definitiva formula unui vaccin antigripal superior

O echipă de cercetători de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași, coordonată de pro-rectorul Gheorghe Săvuță, în parteneriat cu Institutul de Cercetare Pasteur din Franța, este pe cale de a definitiva formula unui vaccin antigripal superior pentru imunizarea umană. Până în prezent s-au înregistrat succese la testele pe șoareci de laborator și porci.

Profesorul Gheorghe Săvuță declară că principiul de bază al cercetării este conceperea unui ser care să combată o paletă mult mai largă de viruși gripali. Acesta mai spune că finanțarea deficitară ar fi o cauză de îngreunare a procesului de cercetare. Totuși, vaccinul antigripal dezvoltat de echipa româno-franceză, parcurge aceleași etape ca și serul anti-HIV-SIDA pe care Institutul Pasteur de la Paris plănuiește să îl definitiveze.

Medicul veterinar Ana Bejanariu, cercetător la Societatea franceză Thera-vectys, cea a cărei teză de doctorat urmărește în detaliu pașii către desăvârșirea vaccinului antigripal a declarat, în exclusivitate pentru Radio Iași, că institutul francez, cu care a colaborat în trecut, va începe, luna viitoare, o serie de teste pe oameni, în vederea identificării unui remediu asupra Sindromului Imuno-deficienței Dobândite.Radio România Actualități - 10.12.2012 16:16