Inovație
RSS Inovație

Cele mai interesante invenții din 2012

Cele mai interesante invenții din 2012

Printre cele mai interesante invenții ale anului 2012 se numără crearea celei mai alunecoase suprafețe din lume și testul super rapid de depistare HIV.

Norul care apare în spațiul închis, inventat de un artist olandez, se produce cu ajutorul unei mașini de fum, are nevoie de anumite condiții de temperatură, umiditate și luminozitate.

Cea mai alunecoasă suprafață din lume - inventată de cinci studenți de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts - se obține cu o soluție care costă 25 de cenți.

Testul rapid pentru depistarea virusului HIV - primul disc care poate fi folosit ambulatoriu, rezultatul analizei se obține în 20 de secunde și costă 40 de dolari.

Mănușile care vorbesc - costă 75 de dolari și sunt inventate de patru studenți ucraineni, ajută persoanele cu deficiențe de auz să comunice cu cei care nu înțeleg limbajul semnelor. Mănușile au senzori care recunosc limbajul semnelor și îl transformă într-un mesaj text care poate fi citit pe ecranul telefonului mobil.

Anvelopele care nu se dezumflă costă 200 de dolari bucata, "simt" când presiunea din ele scade și deschid automat un regulator intern, care pompează aer în cauciuc. În tot acest timp șoferul nu observă nicio modificare. (www.smedia.rs - 9 noiembrie)SMEDIA, Serbia - 9.11.2012 17:40