Inovație
RSS Inovație

`Cafeneaua de știință` și frontiera românească a spațiului cosmic

Radio România Cultural vă invită la o nouă ediție a întâlnirilor "Cafeneaua de știință", sub genericul "Frontiera românească a spațiului cosmic".

În mai 1981, odată cu primul român care ajungea în cosmos, România se plasa, și ea, pe harta mondială a spațiului cosmic.

30 de ani mai târziu, în iunie 2011, primul experiment românesc de microbiologie pleca la bordul unei misiuni NASA, iar în februarie 2012, primul nanosatelit construit în România era lansat de o rachetă a Agenției Spațiale Europene. Avea să fie prima misiune a României ca stat membru al acestei organizații. Tot de anul trecut, în constelația de sateliți Galileo există și Irina, satelitul denumit astfel după Irina Măgureanu, elevă în clasa a cincea, câștigătoarea concursului european de desene cu același nume. În 9 aprilie, Cafeneaua de știință vă invită la „Frontiera românească a spațiului cosmic”. Acolo unde și stelele sunt mai aproape !

La Librăria Bastilia, în direct pe Radio România Cultural, dar și pe internet, la www.culturalazi.ro, între 19.00 și 21.00.

Partener: Librăria Bastilia. Realizator și moderator: Corina Negrea.Agenția RADOR - 9.04.2012 15:48