Inovație
RSS Inovație

Microsoft dezvăluie Windows 8

Grupul Microsoft a dezvăluit, ieri, la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, platforma Windows 8, versiunea experimentală a sistemului său de operare care este adaptat pentru toate tipurile de dispozitive, de la tablete tactile la computerele de birou.

Windows 8 "reprezintă o schimbare de generație atât din punctul de vedere al designului, cât și al funcționalității", datorită "unei experințe de utilizare unificate", a declarat președintele diviziei Windows a Microsoft, Steven Sinofsky, în timpul unei conferințe de presă.

În timpul demonstrațiilor la care au asistat analiști și dezvoltatori, dl. Sinofsky a insistat mai ales asupra "fluidității și a ușurinței" cu care sistemul se adaptează atât unui ecran tactil - telefon inteligent sau tabletă - dar și unui calculator de birou cu mouse și tastatură.

Microsoft, care furnizează sisteme de operare pentru mai mult de 500 de milioane de computere pe plan global, a ratat intrarea în universul telefoanelor inteligente acum doi ani, nereușind să obțină rezultatele așteptate. Compania rămâne mult în urma celor doi lideri din domeniu, sistemele iOS de la Apple și Android de la Google.LE FIGARO - 1.03.2012 10:17