Inovație
RSS Inovație

Toshiba scoate pe piață cea mai subțire tabletă, numită Excite

Toshiba scoate pe piață cea mai subțire tabletă, numită Excite

Toshiba scoate pe piață cea mai subțire tabletă de până acum, numită Excite. Aceasta a fost prezentată la Las Vegas, la cel mai mare târg de tehnologie electronică, CES (Consumer Electronic Show)2012. Are numai 7,6 mm grosime și cântărește un pic mai mult de 500 de grame. Tableta se distinge, pe lângă faptul că este cea mai subțire, prin carcasa din aliaj de magneziu și prin ecranul rezistent la zgârieturi.

În comparație cu iPad, este mai subțire cu 1mm, iar față de iPad 2 este mai ușoară cu 70 de grame. Dimensiunea nu împiedică însă tableta să aibă tot ce îi trebuie. Vorbim de slot micro-SD, Micro USB, Micro HDMI și mufa audio, toate acestea orientate în așa fel încât să poată fi utilizate eficient, dar să aibă și un design plăcut. Butoanele sunt poziționate pe margine, iar dacă nu te uiți atent, este posibil să nu le observi. Excite bate din nou iPad 2 prin puterea mai mare a celor două camere: 2 MP în față și 5 MP în spate. Ecranul vine cu un strat antimurdărire, iar rezoluția este 1280 x 800. Tableta are procesor Dual Core la 1,2 GHz și 1 GB de RAM. Sistemul de operare rămâne însă o surpriză pentru cei interesați.

Încă nu s-a decis dacă tableta va avea noul Ice Cream Sandwich sau Honeycomb, dar este o certudine că ea este construită să suporte Ice Cream Sandwich. Cu toate astea, va avea o serie de aplicații Toshiba. Prețul nu este încă disponibil, însă ar trebui să fie între 499 - 599 de dolari pentru configurația de bază.PUBLIKA.MD - 11.01.2012 11:27