Inedit
RSS Inedit

Terra va avea 11 miliarde de locuitori la finele acestui secol

Terra va avea 11 miliarde de locuitori la finele acestui secol

O echipă de demografi și experți în statistică din cadrul ONU și Universității din Washington a utilizat instrumente de statistică din cele mai inovatoare pentru a elabora un studiu în care se afirmă că numărul locuitorilor planetei va continua să crească, așa cum indicau estimările anterioare, și va ajunge la o cifră situată între 9,6 și 12 miliarde în anul 2100, comparativ cu cifra actuală de 7,2 miliarde de locuitori.

Noile estimări situează o creștere a populației planetei la finele secolului al XXI-lea cu circa 2 miliarde de persoane peste calculele studiilor anterioare.

Cercetătorii estimează că cea mai mare parte a creșterii prevăzute se va produce în Africa, continent a cărui populație se va multiplica de patru ori, ajungând de la 1 miliard la 4 miliarde, până la finele acestui secol.

În alte regiuni, creșterea va fi mai puțin spectaculoasă. Asia, care acum numără 4,4 miliarde de locuitori, va ajunge la 5 miliarde în anul 2050, urmând ca din acel moment să intre în descreștere.

Zone precum America de Nord, Europa, America Latină și Caraibe vor rămâne cu mai puțin de 1 miliard de locuitori fiecare.LA VANGUARDIA - 22.09.2014 20:01