Inedit
RSS Inedit

Misterul lui Jack Spintecătorul, elucidat în sfârșit?

Misterul lui Jack Spintecătorul, elucidat în sfârșit?

Potrivit ziarului britanic "The Mail on Sunday", Jack Spintecătorul s-ar fi numit în realitate Aaron Kosminski și ar fi fost un imigrant polonez în vârstă de 23 de ani. Tehnicile moderne de analiză ADN a urmelor de sânge descoperite pe o eșarfă ar putea elucida unul dintre cele mai mari mistere ale istoriei criminalistice din Marea Britanie.

În toamna anului 1888, nu mai puțin de cinci omoruri, niciodată rezolvate și atribuite unui ucigaș în serie, au fost comise în mediul prostituatelor din estul Londrei. Eșarfa pătată de sânge (atât al victimei, cât și al ucigașului) a fost găsită pe corpul Catherinei Eddowes, una dintre victimele Spintecătorului. Eșantionul de ADN prelevat astfel a fost comparat cu acela al descendenților suspectului Kosminski, precum și cu al descendenților victimei.

Aaron Kosminski era originar din orășelul polonez Klodawa. El emigrase în Anglia în 1881 pentru a fugi de pogromul rusesc și se stabilise împreună cu familia sa în cartierul Whitechapel, zona în care Spintecătorul și-a comis crimele. Documentele de imigrație ale lui Kosminski au indicat faptul că el era frizer. Aaron Kosminski făcea parte dintre persoanele suspectate a fi Jack Spintecătorul, dar poliția nu a reușit niciodată să dovedească acest lucru și să-l aducă în fața justiției. Problemele psihologice de care suferea l-au constrâns pe Kosminski să se interneze într-un spital de psihiatrie, Colney Hatch Lunatic Asylum. Până la moartea sa, survenită la vârsta de 53 de ani, în 1919, el a mai suferit alte trei internări.

(www.lalibre.be - 10 septembrie)LA LIBRE BELGIQUE - 10.09.2014 16:17