Inedit
RSS Inedit

Diamante roșii, scoase la licitație la Sydney

Diamante roșii, scoase la licitație la Sydney

Câteva diamante roșii, pietre prețioase extrem de rare, sunt scoase la licitație la Sydney. În lume sunt înregistrate mai puțin de 30 de diamante roșii, iar prețurile la care se vând sunt, în general, de 1-2 milioane de dolari pe carat.

Compania Rio Tinto prezintă pentru licitația anuală din 2014 patru diamante roșii extrase de la una din minele sale din Argyle (nordul Australiei). Grupul minier anglo-australian pune în vânzare în total 55 de diamante, dintre care patru sunt roșii , iar restul roz și purpuriu. Cea mai importantă piesă a licitației este un magnific diamant, Argyle Cardinal, de 1,21 de carate. Cel mai mare diamant roșu extras de Rio Tinto a fost Argyle Phoenix, de 1,56 carate, achiziționat, în octombrie 2013, de un bijutier din Singapore pentru suma de 2 milioane de dolari.

Afacerile cu diamante se fac în special în Australia, Japonia, SUA și în Europa dar, în ultimii trei- patru ani, India și China s-au afirmat ca piețe emergente și în acest domeniu.Agenția RADOR - 14.08.2014 12:21