Inedit
RSS Inedit

`Super-Luna`- un spectacol magnific

`Super-Luna`- un spectacol magnific

Diseară se anunță un spectacol magnific, "Super-Luna" - vizibil în toată Europa. O "Super-Lună" este o Lună nouă sau una plină, care se află la punctul cel mai apropiat de Pământ. În timpul acestui fenomen, Pamântul, Soarele și Luna sunt aliniate - Terra aflându-se între Lună și Soare.

Super-Luna este considerat un fenomen banal din punct de vedere astronomic, pentru că are loc de câteva ori pe an, însă publicul îl primește cu entuziasm, de fiecare dată. Potrivit astronomilor, nu va exista o diferență foarte mare între Luna plină de diseară și cele din celelalte luni ale anului, ci va fi doar puțin mai strălucitoare decât o Lună plină - să zicem - obișnuită.

La noi, potrivit Observatorului Astronomic, fenomenul va putea fi observat, diseară, începând cu ora 21:12. Expresia "Super-Lună", inventată de un astrolog american, în 1979, nu a fost recunoscută de comunitatea științifică, însă publicul amator de fenomene astronomice a adoptat-o imediat.

Cea mai mare Lună plină din acest an va fi dublată de o spectaculoasă ploaie de meteori, cunoscută sub numele de "Perseidele", care va ajunge la apogeu peste două zile, în noaptea de marți spre miercuri.Radio România Actualități - 10.08.2014 15:39