Inedit
RSS Inedit

George W. Bush a scris biografia tatălui său

George W. Bush a scris biografia tatălui său

Cel de-al 43-lea președinte al Statelor Unite, George W. Bush, a scris biografia tatălui său, care a fost cel de-al 41-lea președinte american, George Bush senior. Lansarea cărții este așteptată în luna noiembrie a acestui an, a anunțat joi, 31 iulie Agenția de Presă France-Presse, cu trimitere la Editura Crown. Potrivit declaraților unor reprezentanți ai editurii, este vorba despre un eveniment istoric, iar biografia este "unică și foarte personală".

"Niciodată până acum un președinte nu a relatat istoria tatălui său, istoria unui alt președinte, văzută prin proprii ochi", se menționează în comunicatul editurii. "George Herbert Walker Bush este un mare demnitar, om politic și tată. Mi-a plăcut să scriu povestea vieții sale și sper că vă va plăcea să o citiți", a declarat George Bush junior. Cartea tratează pe larg evenimentele din viața și cariera celui de-al 41-lea președinte american, inclusiv perioada serviciului militar din cel de-al Doilea Război Mondial, activitățile de pionierat în industria petrolului din Texas, ascendența carierei politice în cadrul Congresului Statelor Unite, șefia CIA și activitatea în calitate de președinte al Statelor Unite.

Editura Crown a anunțat că lansearea cărții este programată pentru data de 11 noiembrie la data când în Statele Unite se sărbătorește Ziua Veteranilor. După cum se știe, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial Bush-senior a slujit în Forțele Navale Militare ale Statelor Unite. Acesta a efectuat 58 de zboruri în zonele de război din partea de sud-vest a Oceanului Pacific. Pe data de 2 septembrie 1944, avionului lui George Bush-senior a fost lovit de focul tras de un tun antiaerian, iar acesta a ordonat echipajului să părăsească avionul, el însuși sărind cu parașuta. Toți membrii echipajului au reușit să se salveze înafară de unul. Piloții au fost salvați din apă de către marinarii unui submarin american. Pentru participarea în acțiuni militare George Bush a fost distins cu Crucea de Ofițer a Forțelor Navale Militare și trei medalii militare. Potrivit Editurii Crown, primul tiraj al biografiei trebuie să fie compus dintr-un milion de exemplare. În afară de versiunea pe hârtie a cărții trebuie lansată și o varianta audio a cărții.

(www.ria.ru - 31 iulie)RIA NOVOSTI - 2.08.2014 12:23