Inedit
RSS Inedit

Cel mai lung film din istoria cinematografiei va dura 720 de ore și va fi distrus după difuzare

Cel mai lung film din istoria cinematografiei va dura 720 de ore și va fi distrus după difuzare

Cel mai lung film din istoria cinematografiei, realizat de regizorul suedez Andres Weberg, va avea o durată de 720 de ore, cineastul lansând și un trailer al peliculei ce are o lungime de 72 de minute. Anders Weberg speră ca trailerul filmului său să stimuleze apetitul audienței pentru maratonul său cinematografic de 720 de ore, intitulat "Ambiancé", care va fi lansat în 2020.

Conform trailerului lansat, filmul "Ambiancé" pare să aibă o formă experimentală și abstractă. Regizorul plănuiește să mai lanseze alte două "trailere", unul care va avea 7 ore și 20 de minute și va fi prezentat în 2016, iar cel de-al doilea, care va avea o lungime de 72 de ore, va fi lansat în 2018. Pentru a devansa recordul mondial, "Ambiancé" trebuie să depășească actualul deținător al acestui titlu, filmul "Modern Times Forever", realizat de un grup de cineaști danezi și lansat în 2011.

"Modern Times Forever" are o durată de peste 240 de ore. De asemenea, pentru a vedea filmul lui Andres Weberg de la început până la final, fără a dormi, spectatorii trebuie să stea în cinematograf timp de 30 de zile. Regizorul Andres Weberg a precizat că "Ambiancé" va fi ultimul film pe care îl va realiza și pelicula va fi distrusă după prezentare. El plănuiește ca vizionarea filmului să aibă loc simultan în fiecare continent, începând din 31 decembrie 2020. În cariera sa de 20 de ani, Weberg a realizat peste 300 de scurtmetraje.

(www.timpul.md - 27 iulie)Agenția RADOR - 30.07.2014 12:15