Inedit
RSS Inedit

Pantofi sport inteligenți care se conectează la o aplicație de pe smartphone

 Pantofi sport inteligenți care se conectează la o aplicație de pe smartphone

Tehnologia își face loc tot mai mult în viața noastră de zi cu zi și tinde să transforme cele mai simple activități. O companie indiană numită Lechal a inventat pantofii sport inteligenți care se conectează la o aplicație de pe smartphone și chiar la programul Google Maps pentru a te ajuta să mergi acolo unde dorești.

Talpa lor are și ea aceleași funcții utile pentru cei dornici de sport. Utilizatorul introduce destinația în aplicație, iar încălțămintea va vibra pe partea spre care el trebuie să meargă pentru a ajunge acolo unde dorește. Invenția a fost concepută inițial pentru persoanele fără vedere, iar compania indiană a avut o inițiativă extraordinară. Pentru fiecare pereche vândută, ea va oferi o reducere unui nevăzător care va achiziționa „încălțămintea inteligentă”.

Aceasta include și un senzor ce urmărește consumul de calorii, fiind „o prelungire naturală a corpului uman”, după cum spune cofondatorul companiei, Krispian Lawrence. Produsul va fi disponibil pe piață din luna septembrie, la prețul de aproximativ 75 de euro. El este compatibil cu iPhone-ul și cu terminalele ce folosesc sistemele de operare Windows și Android. Încălțările nu trebuie neapărat combinate cu „talpa inteligentă”, căci ea poate fi pusă la orice tip de încălțăminte pentru a îndeplini aceeași funcție.

(www.independent.md - 28 iulie)Agenția RADOR - 30.07.2014 12:10