Inedit
RSS Inedit

Fotografiatul în exces este periculos

Fotografiatul în exces este periculos

Faceți parte din categoria persoanelor care imortalizează fiecare moment al vacanței printr-o fotografie? Oamenii de știință atrag atenția asupra pericolului de a face fotografii în exces.

Maryanne Garry, psiholog la Universitatea Victoria, susține că fotografiatul în exces diminuează capacitatea de a constitui amintiri, iar rezultatele studiului au relevat faptul că, din această cauză, și amintirile noastre sunt afectate în mod negativ, deoarece în "așezarea" amintirilor în subconștient, memoria noastră se bazează foarte mult pe aparatul de fotografiat.

În studiu se mai atrage atenția asupra faptului că fotografierea influențează interpretarea subiectivă a experiențelor trăite în acele clipe.

În concluzie, acțiunea de a fotografia determină slăbirea capacității de rememorare a detaliilor concrete ale experienței trăite în locul respectiv. După opinia psihologului Linda Henkel, fotografierea ne eliberează creierul de nevoia de a conștientiza acele momente, pentru că în momentul în care faci o fotografie, îți focalizezi atenția asupra obiectivului. Din păcate însă, majoritatea fotografiilor sunt uitate pe hard disk.

(www.evrensel.net - 23 iunie)EVRENSEL.net, Turcia - 23.06.2014 13:00