Inedit
RSS Inedit

Mormântul lui Vlad Țepeș 'Dracula', descoperit într-o biserică din Napoli

Mormântul lui Vlad Țepeș 'Dracula', descoperit într-o biserică din Napoli

Miticul conte Dracula a cărui legendă și-a dobândit identitatea modernă odată cu apariția romanului lui Bram Stoker, "Dracula", inspirat de Vlad Țepes, nobilul transilvănean din secolul al XV-lea, ar putea să fi fost găsit și nu într-una dintre pădurile României, nici în vreo ascunzătoare secretă, ci într-o biserică din Napoli.

Afirmațiile aparțin cercetătorilor de la Universitatea din Talinn (Estonia) care consideră că Vlad Țepeș - cel de-al 15-lea Prinț al Valahiei, considerat un sadic plin de cruzime cu dușmanii săi și sursă de inspirație pentru romanul gotic scris de Stoker - a fost luat prizonier de otomani, după luptele pe care le-a purtat cu aceștia în anul 1476, moment în care a dispărut în timpul luptei.

Conform relatării cercetătorilor, fiica sa Maria a fost dusă între timp la Napoli. După ce a fost încarcerat de către otomani, familia sa aflată la Napoli ar fi plătit răscumpărarea.

Cercetătorii asigură că au găsit o piatră funerară în Biserica Santa Maria la Nova din Napoli, unde se află mormântul fiicei domnitorului valah și cel al ginerelui său și care ar putea risipi dubiile legate de locul său de odihnă veșnică. În momentul acesta, cercetătorii au demarat procedurile pentru a putea începe studiile.

(www.elmundo.es)EL MUNDO, Spania - 16.06.2014 19:07