Inedit
RSS Inedit

Expoziția itinerantă 'Mineralia' se va deschide la Iași

 Expoziția itinerantă 'Mineralia' se va deschide la Iași

Cristale, pietre prețioase și semiprețioase dintre cele mai diverse, cuarț cu incluziuni de turmalină, stichtit, turcuaz rusesc, rodocrozit din Argentina, opal australian, malachit "catifea", azurit natural, bronzit, cristale perfecte de cuarț sau ametist, pietre de râu și tot felul de bijuterii ornamentate cu pietre strălucitoare - toate alcătuiesc substanța unei mari expoziții itinerante, intitulată "Mineralia", care se va deschide joi, 5 iunie, la Iasi.

Expoziția este organizată în locația Universitatii "Al.I.Cuza", din Strada Lăpușneanu, și este dedicată în întregime pietrelor de podoabă și acelor frumuseți scoase din adâncuri care, fără a suporta intervenția omului, uimesc prin colorit și alcătuire.

Organizatorii precizează că exponatele sunt parte a unor colecții geologice personale și sunt destinate schimbului sau achiziționării de către pasionați ai genului. Pe parcursul evenimentului expozanții vor consilia vizitatorii cu privire la energia, structura și vibratiile cristalelor, dar și cu privire la modul în care acestea protejează, armonizează și vindecă.Agenția RADOR - 4.06.2014 16:08