Inedit
RSS Inedit

Femei îndrăgostite de preoți catolici i-au cerut Papei Francisc să revizuiască Legea celibatului

Femei îndrăgostite de preoți catolici i-au cerut Papei Francisc să revizuiască Legea celibatului

Un grup de femei îndrăgostite de preoți catolici i-au trimis o scrisoare Papei Francisc I prin care îi cer să revizuiască Legea celibatului pentru preoții care activează în cadrul Bisericii Catolice.

Cele 26 de femei au precizat că au sau au avut o relații cu respectivii clerici și au adăugat că mai sunt încă foarte multe femei în această situație. Textul scrisorii "fierbinți" trimise de foste sau actuale iubite ale unor preoți catolici a fost larg mediatizat în presa italiană.

"Îi iubim pe acești bărbați și ei ne iubesc pe noi" - afirmă femeile în scrisoarea lor. Celibatul preoților este o tradiție a Bisericii Catolice, care datează de peste o mie de ani. Susținătorii schimbării acestei Legi a celibatului afirmă că dacă li s-ar permite preoților catolici să se căsătorească - așa cum este cazul preoților ortodocși și protestanți - s-ar putea rezolva și problema acută a efectivelor reduse de preoți, care afectează Biserica Catolică din lumea întreagă.

Papa Francisc I nu a răspuns încă scrisorii primite, subliniază corespondenții BBC.BBC SERVICIUL MONDIAL - 19.05.2014 18:25