Inedit
RSS Inedit

Au fost descoperite rămășițele celui mai mare dinozaur cunoscut până acum

Au fost descoperite rămășițele celui mai mare dinozaur cunoscut până acum
Femurul animalului are dimensiuni uriașe

Nu are încă un nume dar este deja cunoscut în toată lumea. Este cel mai mare dinozaur descoperit până acum, sau poate cel mai mare animal care a pășit vreodată pe pământ de care să avem cunoștință: un sauropod de 40 de metri lungime, 20 de metri înălțime și o greutate de 77 de tone, ale cărui rămășițe fosilizate au fost găsite într-un câmp, la 250 km de Trelew, în Patagonia, sudul Argentinei.

Aurelio Hernandez, un fermier local, a fost cel care a dat primul peste un os care părea ciudat, în timp ce mergea pe un teren cunoscut sub numele de La Flecha.

În ceea ce privește dimensiunile și greutatea, noul dinozaur ar bate cu șapte tone recordul deținut de Argentinosaurus, cel mai mare dinozaur cunoscut până acum. Pentru a avea o idee a dimensiunii, cercetătorii au spus că este suficient să ne gândim că dinozaurul recent descoperit "era lung cât două camioane cu remorcă, unul în spatele celuilalt, și cântărea cât 14 elefanți africani".

Resturile dinozaurului au fost descoperite într-o formațiune geologică cunoscută sub numele de Grupul Chubut - a râului care a dat si numele de Chubutisaurius unui alt sauropod descoperit în aceeași regiune în 1965 - care, potrivit paleontologilor, aparține Cretacicului superior, adică perioada cuprinsă între 90 și 100 milioane de ani în urmă. Carballido spune că este vorba de una dintre cele cinci cele mai importante descoperiri din ultimii 20 de ani în domeniul paleontologiei, deoarece, cu excepția craniului, a fost reconstruit tot scheletul speciei ", ceea ce ne va permite să răspundem la multe întrebări și să cunoaștem, pentru prima dată și cu precizie, date legate de anatomia și morfologia animalelor de această dimensiune".

Rămâne acum să se găsească un nume pentru noua specie. Potrivit oamenilor de știință din Argentina "acesta trebuie să-i descrie măreția și să amintească atât regiunea cât și proprietarii fermei care au găsit primele rămășițele". Sau poate ar putea aminti de Aurelio Hernandez, fermierul care a descoperit primul rămășițele și a murit cu doi ani înainte de începerea săpăturilor.

(www. epochtimes-romania.com - 18 mai)Agenția RADOR - 19.05.2014 13:40