Inedit
RSS Inedit

Un pui de elefant rămas orfan refuză să părăsească trupul mamei sale

Felul în care un pui de elefant din Kenya reacționează în momentul în care mama lui își dă ultima suflare a impresionat mii de internauți care au urmărit imaginile video. Puiul de elefant a fost salvat de un grup de voluntari, care l-au dus într-o rezervație unde sunt ținuți și alți pui de elefanți orfani.

Cherie, o femelă elefant din Kenya, care făcea parte din familia cunoscută sub numele de "Primele doamne", a murit după ce timp de mai multe săptămâni s-a confruntat cu dureri puternice de stomac, provocate de o infecție intestinală. În momentul în care și-a dat ultima suflare, lângă ea se afla puiul ei în vârstă de cinci luni, care nu a vrut să o părăsească nici după ce aceasta a murit. "Cherie a murit fără să sufere prea mult. Din fericire, nu am fost nevoiți să o eutanasiem. În acele momente, puiul ei era lângă ea. După câteva minute de la deces, micuțul a început să realizeze că mama lui a murit", a povestit David Daballen, membru al asociației "Salvați elefanții". El și colegii lui au încercat toată noaptea să prindă puiul ca să îl ducă într-un loc sigur, departe de animalele care puteau să îl ucidă, dar acesta nu s-a lăsat luat de lângă mama lui.

A doua zi, au fost nevoiți să tranchilizeze puiul de elefant și astfel l-au putut lua și duce într-o rezervație unde se aflau și alți pui orfani.

(www.publika.md - 16 mai)Agenția RADOR - 18.05.2014 17:40