Români în lume
RSS Români în lume

Viena: Reuniune a miniștrilor de externe ai țărilor membre ale Consiliului Europei

Miniștrii de externe din țările membre ale Consiliului Europei vor discuta la reuniunea care începe astăzi la Viena în principal despre evoluțiile din Ucraina. Anunțul îi aparține ministrului Titus Corlățean și a fost făcut în această dimineață la Radio România înaintea plecării spre capitala Austriei.

Titus Corlățean: Nu va fi o reuniune simplă, pentru că pe de o parte cele mai multe din statele membre, imensa majoritate, și bineînțeles și România, vor reafirma principii fundamentale ale dreptului internațional așa cum este necesitatea respectării integrității teritoriale, suveranității unui stat - în speță Ucraina - și necesitatea unor formule politice de reglementare a tensiunilor, respingerea formulelor militare tensionate la care Rusia a recurs în această perioadă. Deci se anunță o reuniune destul de complicată.

Înființat acum 65 de ani, Consiliul Europei este o organizație din care fac parte 47 de state și care activează în domeniul statului de drept, democrației și drepturilor omului. România este membră a Consiliului din anul 1993.Radio România Actualități - 5.05.2014 19:01