Români în lume
RSS Români în lume

România, la 10 ani de la aderarea la NATO

 România, la 10 ani de la aderarea la NATO

13:24 - Liderii politici de la București au salutat, astăzi, prin mesaje publice, împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO. Pe 29 martie 2004, România a devenit țară membră cu drepturi depline a Alianței Nord-Atlantice.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, premierul Victor Ponta, vicepremierul și ministrul de interne, Gabriel Oprea, dar și președintele PNL, Crin Antonescu, subliniază importanța acestui statut pentru securitatea națională a României, mai ales în contextul recentelor evenimente politico-militare din vecinătatea noastră.

Prin acest demers, țara noastră și-a demonstrat capacitatea de a fi un partener viabil și puternic pentru zona euroatlantică și și-a consolidat drumul către integrarea în Uniunea Europeană, se mai precizează în mesajele liderilor politici, la 10 ani de la aderarea României la NATO.

10:39 - Astăzi se împlinesc 10 ani de la aderarea României la NATO. Pe 29 martie 2004, România a devenit țară membră cu drepturi depline a Alianței Nord-Atlantice.

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj în care apreciază că prin acest demers țara noastră și-a demonstrat capacitatea de a fi un partener viabil și puternic pentru zona euroatlantică.

Acest statut ne-a consolidat drumul către integrarea în Uniunea Europeană și obținerea unui climat favorabil pentru dezvoltarea societății românești în ansamblu - mai precizează premierul în comunicat.

Un mesaj de felicitare adresat militarilor care au participat la misiunile NATO a fost transmis și de vicepremierul Gabriel OpreaRadio România Actualități - 29.03.2014 13:24